Xiao AI je prvi kineski glasovni asistent / VIDEO

Kompanija Xiaomi je objavila demonstracioni video kojim predstavlja svog glasovnog asistenta - Xiao AI, specijalno razvijenog za Xiaomi pametne telefone.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2018.

20:50

Xiao AI je prvi kineski glasovni asistent / VIDEO
Printscreen YouTube/Mi

Xiao AI je veoma sličan Appleovoj virtuelnoj asistentkinji Siri i Googlevom Assistantu, ali se iz videa može zaključiti da je namenjen kineskom tržištu i da je povezan sa WeChat aplikacijom za besplatno dopisivanje i razgovaranje.

Xiao AI će biti instaliran u novi Xiaomijev smartfon Mi Mix 2S, ali će biti kompatibilan i sa drugim modelima te kompanije, zahvaljujući nadogradnji na kinesku verziju MIUI softvera.

Novi glasovni asistent za sada je dostupan samo na kineskom tržištu, piše The Verge.

Xiaomi je nedavno najavio partnerstvo sa Microsoftom, koje bi u budućnosti moglo da dovede do integrisanja glasovnog asistenta Cortana sa zvučnikom Mi AI Speaker, što međutim ne podrazumeva i mobilne telefone.

Xiaomijevi telefoni u Indiji mogu da koriste Google Assistant koji nije dostupan u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: