Huawei predstavio dugoočekivane modele P20 i P20 Pro /FOTO

Huawei Consumer Bussines Group predstavila je danas dugoočekivane modele Huawei P20 i Huawei P20 Pro u Parizu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2018.

18:15

Huawei predstavio dugoočekivane modele P20 i P20 Pro /FOTO
Foto: Promo

Huawei Consumer Bussines Group predstavila je danas dugoočekivane modele Huawei P20 i Huawei P20 Pro u Parizu.

Pro je prvi telefon sa trostrukom Leica kamerom, dok oba modela poseduju do sada neviđene karakteristike veštačke inteligencije, kombinujući tehnologiju i umetnost, i omogućavaju neprevaziđeno iskustvo korišćenja pametnog telefona.

"Inspiraciju za konstantno napredovanje u pogledu dizajna i inovacije uvek tražimo u umetnosti", rekao je izvršni direktor ove kompanije Ričard Ju.

"HUAWEI P20 serija nastala je na temeljima uspešne saradnje sa kompanijom Leica. Sa prvom ikada trostrukom kamerom na modelu HUAWEI P20 Pro, unapređenom dualnom kamerom na modelu HUAWEI P20 i moćnom veštačkom inteligencijom oba uređaja, čak i najzahtevniji korisnici današnjice mogu da zabeleže i podele sve lepote sveta koji ih okružuje".

HUAWEI P20 serija sadrži napredni inteligentni sistem kamere koji korisnicima donosi neverovatne mogućnosti unapređenja svakog aspekta pametne fotografije, što joj je donelo najviši sveukupni rezultat od strane DxOMark's.

Huawei P20 donosi unapređen sistem kamera koji omogućava veći prijem svetlosti i više detalja za lepšu fotografiju, uz revolucionarnu Leica trostruku kameru i petostruki hibridni zum na HUAWEI P20 Pro modelu, i Leica dual kameru na modelu HUAWEI P20.

Inovacije u fotografisanju i Master AI koji, na temeljima veštačke inteligencije, omogućava profesionalne veštine fotografisanja i HUAWEI AIS koji donosi moćnu tehnologiju stabilizacije. P20 serija ima i vanvremenski dizajn sa jedva primetnim okvirom ekrana.

Ova dva modela napravljena su u potpuno novim bojama - Twilight i Pink Gold. Prednju stranu novih uređaja čini HUAWEI FullView displej veličine 5.8 inča kod modela HUAWEI P20 i 6.1 inča kod HUAWEI P20 Pro, sa zaobljenim ivicama za neverovatno komforno držanje i korišćenje telefona, ultra tankim okvirom, impresivnim odnosom veličine ekrana i kućišta telefona za bolji doživljaj prilikom gledanja u ekran i više sadržaja na njemu, bilo da čitate ili igrate igrice.
Foto: Promo
HUAWEI P20 Pro poseduje trostruku Leica kameru sa najvećim brojem piksela od svih pametnih telefona na tržištu – kameru koju podržava 40MP RGB senzor, 20MP monohrom senzor i 8MP senzor sa teleobjektivom, kao i sočivo sa senzorom za temperaturu boje za još bolju reprodukciju.

Sa otvorima blende od f/1.8, f/1.6 i f/2.4 za fotografisanje jasnih, oštrih detalja, savršene bistrine, HUAWEI P20 Pro poseduje i potpuno novo Leica sočivo sa trostrukim optičkim zumom (VARIO-SUMMILUX-H 1:1.6-2.4/27-80ASPH), koje omogućava fotografisanje sa velike udaljenosti ekvivalentno petostrukom hibridnom zumiranju, kao i posebno osetljiv senzor za fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja po standardima ISO 102400.

HUAWEI P20 oslanja se na čvrste temelje svog prethodnika sa potpuno novom Leica dual kamerom sa sočivom od 12MP i veličinom piksela do 1.55 μm, kao i monohromatskim sočivom od 20MP, koje mu omogućava fotografisanje u uslovima lošeg osvetljenja.

Uređaji HUAWEI P20 serije imaju stabilizaciju sa šest osa i napredni usporeni snimak od 960fps, što je 4 puta više od standardnog 240fps učinka i hvata detalje koje je nemoguće videti golim okom.

Uz UltraSnapshot režim, ovaj uređaj može da napravi fotografiju za samo 0.3 sekunde jednostavnim duplim klikom dugmeta za utišavanje, čak i kada je ekran ugašen.
Foto: Promo
HUAWEI AIS (AI Image Stabilization) stabilizuje noćne fotografije slikane iz ruke i rezultira fotografijama odličnog kvaliteta, čak i bez upotrebe stativa. Najnovije dostignuće unapređenog sistema kamere je i 4D sočivo sa mogućnošću predviđanja.

U ovom režimu rada, kamera registruje objekte koji se pomeraju i posebno se fokusira na njih u cilju da zabeleži što više detalja objekata u pokretu. Još jedan novitet u HUAWEI P20 seriji je opcija AI – Assisted Composition, koja daje inteligentne predloge za pravljenje grupnih fotografija i fotografija pejzaža.

Dodatno, HUAWEI HiAI ekosistem poboljšava iskustvo korišćenja čitavog niza aplikacija. Na primer, HUAWEI P20 serija sadrži sopstveni Prisma procesor, koji podržava preporuke za filter u realnom vremenu zasnovane na prepoznavanju objekata i scenarija, a brzina proračuna je 3 do 4 puta veća nego na Cloud verziji.

U saradnji sa kompanijom Google, HUAWEI P20 serija podržava Google ARCore što donosi napredne AI mogućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: