Objavljene glavne teme panela na NEM-a 2018.

NEM 2018, najveće okupljanje TV industrije u regiji CEE, održaće se od 11. do 14. juna, šestu godinu zaredom, u Dubrovniku. Do službenog otvaranja događaja ostalo je tek nekoliko meseci, pa se polako objavljuju detalji bogatog programa NEM-a 2018.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.03.2018.

17:17

Objavljene glavne teme panela na NEM-a 2018.
Foto: Promo

Na ovogodišnjem New Europe Marketu održaće se sedam panela u kojima će učestvovati cenjeni i relevantni izlagači i ključni igrači TV industrije, a razgovaraće se o korisnim i zanimljivim istraživanjima i prezentacijama.

Prepoznatljivi i nezamjenjivi delovi NEM-a – soba za privatne screeninge i market – povećani su i modernizovani. U sobi za privatne screeninge prikazivaće se dela kako svetske, tako i lokalne produkcije. Time se na ovogodišnjem NEM-u stavlja veći naglasak na sadržaj koji je u poslednjih nekoliko godina doživeo velike promene u odnosu na način na koji publika doživljava televiziju.

Važnost NEM-a 2018 za učesnike istakla je Anette Schaefer, potpredsednica TV poslovnih procesa za Evropu za Deutsche Telekom AG:

"NEM je ključno okupljalište regije CEE za međunarodnu produkciju. Ne samo da povezuje proizvođače i kupce sadržaja, već je to i događaj na kome ključni igrači TV industrije mogu da se upoznaju sa novim poslovnim modelima i najnovijim trendovima u zabavnoj industriji."

Prilično kontroverzne teme?

Upravo kao i soba za privatne screeninge, neki paneli će se fokusirati na lokalnu produkciju i njenu važnost u smislu privlačenja i zadržavanja gledalaca. NEM 2018 će se baviti i pitanjem sve veće digitalizacije i digitalnih sadržaja. Nadalje, postaviće se pitanje oglašavanja na tržištu i kako postići ravnotežu između profita i zadovoljstva gledalaca.

Nešto novo, ali zasigurno kontroverzno, biće diskusija o problemima piraterije u regiji CEE i kako se može poboljšati ovo nepoželjno stanje. Neposredno pre početka Svetskog prvenstva u fudbalu, na NEM-u će se raspravljati o sve većim cenama sportskih TV prava. Tu je, naravno, i panel o tome šta je i kakvo je dečje iskustvo sa tehnologijom.

Osnivačica NEM-a Sanja Božić-Ljubičić otkrila je šta možemo da očekujemo od ovogodišnjeg izdanja događaja i od panela:

"Svake godine Mediavision organizuje NEM nastojeći da bude dva koraka ispred igre koju igramo i posla koji najviše volimo – medija. NEM je ponosan što može na jednom mestu da spoji važne ključne igrače CEE regije, ali i sveta, kako bismo svi zajedno naučili iz vlastitih iskustava i grešaka. Činimo ovo svake godine i očigledno nešto radimo dobro s obzirom na to da se svi vraćamo po još! Dobrodošli na NEM 2018!"

O NEM-u

NEM je najvažnija četvorodnevna konferencija u regiji CEE na kojoj se profesionalci iz TV industrije okupljaju kako bi se upoznali sa najnovijim poslovnim trendovima i podelili svoje najdragocenije formule za uspeh.

NEM se jedanput na godinu održava u Dubrovniku i okuplja nacionalne televizije, Pay-TV kanale, kablovske i satelitske operatere, IPTV provajdere, produkcione, distribucione i tehnološke firme, medije i marketinške agencije i druge stručnjake povezane sa TV industrijom. NEM se koncentriše na regiju CEE, ali učesnici dolaze iz svih krajeva sveta.

Sa predstavnicima više od 2.000 kompanija, NEM se ističe kao važna platforma za stručnjake iz područja medija, telekomunikacija i marketinga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: