Nova opcija Fejsbuka koja je uznemirila mnoge

Novi dodatak koristi prepoznavanje lica da vam pošalje uzbunu ako neko neovlašeno postavi vašu sliku na Facebook.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 02.03.2018.

15:37

Nova opcija Fejsbuka koja je uznemirila mnoge
foto: getty

Facijalno prepoznavanje nije ništa novo na Facebook-u, ali ono što je novo jeste širenje ove tehnologije koja pomaže sigurnosti lika i identiteta osobe koja se nalazi na slici. Na primer, ako neko ko nije u vašim prijateljima objavi vašu sliku na društvenu mrežu Facebook će preoznati vaše lice i obavestiti vas da ona postoji.

Iako je u pitanju više nego korisna ocpija, ideja da Facebook u svakom trenutku može da vas prepozna uznemirila je mnoge ljude.

Srećom, opcija je proizvoljna, pa je tako možete isključiti.

Sve što treba da uradite jeste da sa telefona odete u Privacy Shortcuts, izaberete More Settings, kliknete na Face Recognition/No. Sa Desktopa procedura je još lakša Settinga > Face Recognition > Edit > No.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: