Kamera ovog smartfona sama "iskače" da napravi selfi / VIDEO

Kineska kompanija Vivo iz Šenžena, podigla je svoj ulog kada je njen dolazeći model pamtnog telefona - Apex u pitanju.

Tehnopolis

Izvor: cnet.com

Utorak, 27.02.2018.

08:35

Kamera ovog smartfona sama
Printscreen YouTube/The Verge

Za to su zadužene tri nove mogućnosti koje će telefon imati, najavljene ovih dana.

1. Selfi kamera

Veliki ekran dijagonale 6 inča uokviruje izrazito tanak okvira oko njega, toliko tanak da ne ostavlja mesto za prednju kameru. Zbog toga je selfi kamera od osam megapiksela sakrivena sa gornje strane kućišta telefona. Potrebno joj je samo 0,8 sekundi da se "pojavi" i bude spremna na slikanje.

2. Skener otiska prsta

Vivo je na svom budućem modelu proširio površinu koju pokriva skener otiska prsta, koja se sada prostire na skoro celoj površini donje polovine ekrana (umesto samo jednog malog kružića).

Tako će sada biti moguće simultano skenirati otiske dva prsta istvremeno, zbog dodatne bezbednosti. Veća površina omogućava i skeniranje pod nekim uglom, umesto preciznog pritiska na centar kruga.

3. Vibracija

Treća uobičajna karakteristika Viva Apex nazvana je "SoundCasting". OLED paneli koji se ugrađuju u telefon vibriraju porizvodeći zvuk za zvono telefona, video snimke i igrice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: