Zakerberg zatražio savet od Gejtsa: "Pitam za prijatelja"

Vrednost bogatstva osnivača Facebooka Marka Zakerberga procenjena je na više od 71 milijardu dolara, ali to ne znači da još uvek ne uči od drugih.

Tehnopolis

Izvor: play.co.rs

Sreda, 14.02.2018.

21:40

Zakerberg zatražio savet od Gejtsa:
Foto: Getty

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg je u uključenju uživo upitao Bila Gejtsa i njegovu suprugu Melindu kako bi posavetovali sebe mlađeg.

"Kada biste mogli da se vratite unazad i date svom mlađem sebi samo jedan savet, šta bi to bilo? Pitam za prijatelja“, rekao je Zakerberg.

Bil Gejts je odgovorio da bi voleo da je imao više razumevanja za vrednovanje različitih vrsta inteligencije.

"Bio sam tako naivan kada je u pitanju različit skup veština. Mislio sam da ako neko ima visok koeficijent inteligencije, može da bude dobar u svemu. Jednostavno sam mislio da ljudi sa visokim koeficijentom mogu da reše sve. Voleo bih da sam malo drugačije o tome razmišljao“, rekao je Gejts.

Melinda je navela da bi volela da je više sebi verovala.

"Veruj sebi. Verovatno znaš više nego što misliš“, dodala je ona.

"Ta stvar kod verovanja... Poenta toga je da verujete da možete naučiti sve. Zaista, možete da naučite sve što želite“, rekla je Melinda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: