Seks-igračka skupljala podatke o svojim korisnicima

Kompanija koja proizvodi seks-igračke povezane sa internetom optužena je da je sakupljala podatke o seksualnim navikama svojih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

16:00

Seks-igračka skupljala podatke o svojim korisnicima
foto: thinkstock

Kompanija Lovense sa predstavništvom u Hong Kongu skuplja i snima "najintimnije i osetljive podatke o svojim korisnicima i njihovoj upotrebi Lusha“.

Lush je vibrator koji se kontroliše putem blututa i pokreće preko iPhone ili Android aplikacije Body Chat.

Tužbu je podnela žena koja se u kineskim medijima predstavila samo putem inicijala S.D., koja kaže da je brzo shvatila da joj aplikacija daje uvid u sopstvene radnje i iskustva koja je doživljavala sa vibratorom.

Kompanija Lovense pak, tvrdi da se podaci skupljaju prolaze kroz servere i brišu za par dana. Sada će na sudu morati da dokažu da li je zaista tako ili podaci ipak postoje na njihovim serverima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: