Objavljene fotografije: Ovo su najiščekivaniji Androidi godine

Još krajem prošle godine internetom su kružile glasine o novim Samsungovim modelima iz Galaxy S serije, a na sajmu CES u Las Vegasu iz ove kompanije su službeno najavili da će modele S9 i S9+ predstaviti na Mobile World Congressu u Barseloni.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Subota, 27.01.2018.

13:35

Default images

Kako je reč o najpopularnijim telefonima globalnog lidera na tržištu pametnih telefona, jasno je da su ovo najiščekivaniji ovogodišnji telefoni koje pokreće Android i da će sigurno biti jedna od prvih opcija korisnika koji nameravaju da kupe top model smartfona.

Osim informacija o datumu predstavljanja, ali i tizera u kom se naglašava poboljšanje kamera, iz Samsunga nisu objavili nikakve dodatne informacije o devetkama. Ipak, zahvaljujući Evan Blasu, novinaru s izvorima čije su informacije pouzdane, već sada znamo većinu noviteta koje će doneti ovi uređaji.

Galaxy S9 i S9+ dizajnom se neće previše razlikovati od svojih prethodnika i imaće OLED ekrane dijagonale 5,8, odnosno 6,2 inča, uz malu ivicu oko ekrana.

Međutim, kako je u članku za Venture Beat napomenuo Blas, modeli iz Galaxy S serije više se neće razlikovati samo po veličini ekrana, već i po hardveru pa će tako S9 imati 4GB RAM-a i 64GB prostora za skladištenj podataka, dok će S9+ imati veću količinu memorije (6GB) i dvostruko više prostora za skladištenje podataka, a razlika će, naravno, biti i u ceni.

Oba modela pokretaće nova generacija Qualcommovog Snapdragon procesora (845) na američkom i kineskom tržištu, dok će na ostalim tržištima telefonima imati Samsungov Exynos 9810 procesor. Evan Blas objasnio je i na št se odnosi tizer nadolazećih telefona u kom Samsung najavljuje novitete koje se tiču kamere, pa će 12MP kamera imati promenjiv otvor blende (f/1.5 i f/2.4), a imaće mogućnost snimanja "super sporih" video zapisa.

Model plus imaće i drugu 12MP kameru sa zadnje strane, a ispod kamera nalaziće se senzor za otiske prstiju, dok će se prednje strane nalaziti 8MP kamera za pravljenje selfija.

Od ostalih noviteta treba spomenuti i stereo zvučnike, a dobra vest za sve koji razmišljaju o kupovini ovih telefona jeste da neće morati mnogo da čekaju na njihov dolazak na tržište nakon predstavljanja – prodaja navodno počinje 16. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: