Stiv Džobs je pre tačno 34 godine imao veliku vest za nas

Stiv Džobs sa leptir-mašnom ponosno je stajao pre 34 godine iza kockastog računara pod imenom Macintosh koji je predstavljao javnosti.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 24.01.2018.

20:06

Stiv Džobs je pre tačno 34 godine imao veliku vest za nas
Foto: Youtube Screenshot

Macintosh je predstavljen u Flint Centeru u Kaliforniji 24. januara 1984. godine.

Ipak, famozni Macintosh nije prvi računar koji je stigao iz kompanije Applea. To svečano mesto zauzima Apple 1 koji je izašao u julu 1976. godine.

Zanimljivo je da je prvu TV reklamu za prvi Mac koja je premijerno emitovana tokom poluvremena Super Bowla režirao Ridli Skot, čovek odgovoran za Aliena, Blade Runnera i Gladiatora.

Apple Macintosh dobio je ime po vrsti jabuke koja se tada uobičajeno uzgajala u Kanadi. Ime sorte je, naime, McIntosh. Ipak, originalno ime ovog računara je, iz nejasnih razloga, trebalo da bude Bicycle (bicikl).

Evo šta je tada Stiv Džobs rekao:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: