Mirage Solo, prvi samostalni VR hedset Lenova i Googlea / VIDEO

Lenovo nastavlja saradnju sa Googleom i, nakon proizvoda u vezi sa već zaboravljenim Project Tangom, na ovogodišnji CES dolazi sa novim proizvodom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 12.01.2018.

08:25

Mirage Solo, prvi samostalni VR hedset Lenova i Googlea / VIDEO
Printscreen YouTube/CNET

Ovaj put reč je o prvom samostalnom "Daydream VR" hedsetu pod imenom "Mirage Solo".

Mozak ovog sistema je "WorldSense" koji prati pokrete korisnika bez potrebe za spoljnim senzorima, a za interakciju korisnika tu je već poznati Daydream kontroler.

Vidno polje "Mirage Solo" naočara deklarisano je na 110 stepeni. Rezolucija ekrana još uvek nije poznata, a biće moguće nimati VR video sadržaj od 180 stepeni. Hardverske karakteristike uređaja uključuju Qualcommov Snapdragon 835 čip i 4GB RAM-a. Deklarisana autonomija rada iznosi 7 sati.

U Lenovu naglašavaju ergonomske kvalitete "Mirage Solo" hedseta, kao i udobnost njegove upotrebe u kombinaciji sa naočarima.

Lenovo ne navodi cenu "Mirage Soloa", ali bi ona svakako trebalo da bude manja od 400 američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: