Igrač poginuo zbog swatovanja

Swatting - lažna prijava da određena osoba (u ovom slučaju strimeri) poseduje bombu ili drži taoce (na šta odgovaraju specijalne jedinice policije), veoma je loša vrsta šale, koja je nedavno 28 godina starog muškarca koštala života.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.01.2018.

11:30

Igrač poginuo zbog swatovanja
Foto: YouTube screenshot

Incident je započeo tako što su se tri igrača posvađala tokom igranja igre Call of Duty. Jedan od njih - Miruhcle, ostaloj dvojici (Baperizer i Swautistic) dao je adresu ubijenog Endrua Finča kao svoju, uz poziv da učine nešto.

Jedan od njih je zatim pozvao policiju, sa lažnom prijavom da je na datoj adresi izvršeno ubistvo i da postoje taoci, uz pretnje da će kuća biti spaljena. Specijalne jedinice su na poziv hitro reagovale i, prema navodima, nakon nesporazuma, ispalile hitac koji je bio smrtonosan.

Nešto kasnije objavljena je vest o hapšenju Swautistica, koji je ranije poznat policiji po lažnim prijavama o bombama, dok je odgovorni policajac suspendovan. Krivica postoji na obe strane, ali je najbitnije pooštriti kaznene mere za sve koji iniciraju swatovanje.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: