Otvoreno pismo Apple-u: "Imate moć, reagujte"

Zavisnost od mobilnih telefona bi mogla da uništi naredne generacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.01.2018.

12:55

Otvoreno pismo Apple-u:
foto: epa/FRANCK ROBICHON

Akcionari upozoravaju menadžment kompanije Apple da što pre počne da rešava problem dečije zavisnosti od mobilnih telefona zbog straha da će razvoj tehnologije uništiti mlađe generacije.

Upozorenje su izdali dvojica akcionara koji su izrazili zabrinutost povodom sve veće zavisnosti od mobilnih telefona i društvenih mreža u najranijem periodu života.

“Postoji konsenzus koji se usvaja širom sveta, uključujući i u Silicijumskoj dolini da bi na potencijalnim posledicama novih tehnologija već sada trebalo da radimo. Nijedna kompanija ne može da prense odgovornost na nekoga drugog. Apple bi mogao da odigra ključnu ulogu signalizirajući industriji da obrati pažnju na zdravlje i razvoj novih generacija“, navodi se u otvorenom pismu.

Jana Partners i California State Teachers poseduju akcije u Apple-u vredne 2 milijarde dolara.

Inače, i pokojni Stiv Džobs je bio zabrinut zbog vremena koje njegova deca provode za svojim uređjima, pa im je lično ograničavao upotrebu interneta i telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: