Pametne naočare koje objavljuju video snimke na društvene mreže

Nakon što je Snapchat predstavio svoje pametne naočare - "Spectacles", koje imaju mogućnost snimanja video zapisa, još jedna kompanija je odlučila da se oproba na tržištu kreirajući "ACE Eyewear", pametne naočare koje na društvene mreže mogu da postavljaju video sadržaje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 07.01.2018.

08:20

Pametne naočare koje objavljuju video snimke na društvene mreže
Foto: Printscreen YouTube

Dok "Spectacles" naočare mogu da objavljuju snimke samo direktno na Snapchatu, kompanija Acton, inače poznata po proizvodnji električnih skejtebordova, kreirala je naprednije naočare koje video mogu da postavljaju na Facebook, Instagram i YouTube.

"ACE Eyewear" imaju mogućnost snimanja fotografija kamerom od osam megapiksela i snimanja video snimaka u HD rezoluciji. Prikaz kamere širok je 120 stepeni.

Jednostavnim klikom na dugme koji se nalazi na gornjem levom uglu okvira naočara korisnik može da odabere da li će da snima fotografije ili video.

Baterija može da izdrži sat i po neprestanog rada ili 80 sati mirovanja. A ako se sa "ACE Eyewear" naočarama nađete na na plaži, ne morate da se brinete da će im se nešto dogoditi pošto su otporne na prašinu i vodu.

Naočare imaju 4GB memorije i mogu da snimaju video zapise dužine 40 minuta, za razliku od "Spectacles" naočara koje su ograničene na videozapise od samo 30 sekundi.

"ACE Eyewear" se mogu kupiti putem interneta po ceni od 99 dolara. Isporuka će početi u aprilu ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: