Jako mali broj Indijaca zna da "gugla" i koristi Vikipediju

Iako je Indija drugi najveći korisnik interneta na svetu, teško se može reci da Indijci znaju kako da koriste internet.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2018.

16:11

Jako mali broj Indijaca zna da
foto: getty

Samo 10 odsto od 500 miliona Indijaca koji pristupaju internetu ume da bukira hotel, naruči hranu ili plati račune elektronskim putem, podacu su studije koju je sprovela firma RedSeer Consulting.

Od 500 miliona korisnika interneta polovina svakodnevno koristi WhatsApp, Facebook i druge društvene mreže, tek 200 miliona zna da “gugla“, koristi Vikipediju i i-mejl; 165 miliona zna kako funkcioniše e-banking, a 50 miliona zna da naruči hranu, rezerviše hotel ili na bilo koji drugi način sebi olakša život upotrebom interneta.

Jezik je glavna barijera za Indijice kako bi usvojili nove servise na intenetu. Oko 234 miliona Indijaca govori samo maternji jezik, 175 miliona zna engleski, a čak 70 odsto ovih što govore isključivo maternji ne veruju sadržajima koji su na engleskom jeziku. A tu je i glavni problem jer je samo 0,01 odsto sadržaja na internetu na indijskom jeziku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: