Zaigrajte jedan od najpoznatijih screensavera svih vremena

Ako ste ikada maštali o tome da prošetate poznatim lavirintom sa zidovima od cigala koji je 90-ih godina došao sa operativnim sistemom Windows 95, konačno imate priliku da ispunite svoju želju u okviru igre Screensaver Subterfuge.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 06.12.2017.

10:45

Zaigrajte jedan od najpoznatijih screensavera svih vremena
Foto: Thinkstock / ilustracija

Priča je vrlo jednostavna. Godina je 1995, a lavirint zapravo predstavlja tunel kojim se šalju važni podaci. Vaš zadatak je da kao haker pronađete direktorijum koji sadrži upravo takve podatke.

Na svom putu susretaćete se sa velikim dvodimenzionalnim pacovima (ne brinite, neće vam ništa), a da biste se probili kroz lavirint, potrebno je da pucate na zidove kako biste promenili njihovu teksturu. Veliki žuti smajli označava kraj nivoa, kojih ima ukupno tri.

Autori igre namerno su svoje delo 'obogatili' užasnom naracijom, koja predstavlja neku vrstu parodije na neke od najpopularnijih slogana iz 90-ih godina, poput "Cyberspace has never looked so three dimensional! The geniuses at Microsoft have done it again!".

Igra je besplatna, a možete je preuzeti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: