Nervira vas kad vam preko ramena vire u mobilni? Stiže rešenje

Da li ste ikad posumnjali da neko preko vašeg ramena gleda šta radite na mobilnom? Googleovi istraživači razvili su alat zasnovan na veštačkoj inteligenciji koji može da otkrije i prepozna takve nezvane radoznalce.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 02.12.2017.

17:45

Nervira vas kad vam preko ramena vire u mobilni? Stiže rešenje
Foto: Thinkstock / ilustracija

Softver nazvan e-screen protector trenutno je u fazi istraživanja, a funkckoniše jednostavno: koristi prednju kameru vašeg pametnog telefona u kombinaciji s algoritmima prepoznavanja lica i praćenja pokreta očiju kako bi otkrio koje sve osobe gledaju u vaš ekran.

U priloženom videu možete videti da softver reagiruje skoro trenutno na sumnjive aktivnosti, označavajući krivca crvenom bojom i oznakom u duginim bojama u stilu Snapchata.

Iza projekta stoje istraživači Hi Džung Rju i Florijan Šrof.

Softver navodno funkcioniše u različitim svetlosnim uslovima, a za reakciju su mu potrebne samo milisekunde, piše Quartz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: