Apple planira novi "opaki" smartfon i skok na 5G mrežu

Poznati američki proizvođač će uskoro proizvesti uređaj koji radi isključivo na arhitekturi proizvođača procesora Intel.

Tehnopolis

Izvor: tportal.hr

Nedelja, 26.11.2017.

08:20

Apple planira novi
Foto: Gettyimages / ilustracija

Nakon što je raskinuo dugo partnerstvo sa kompanijom Qualcomm, Apple je polako počeo da se okreće saradnji s Intelom, pa je vremenom u svoje uređaje sve češće počeo da ugrađuje njihove čipove.

Podsećamo, prvi telefoni koji koriste čipove iz Intela su iPhone 7 i iPhone 7 Plus, a prema glasinama koje se šire industrijom smartfona, Apple bi uskoro mogao da potpiše ekskluzivni ugovor s Intelom kojem bi poslovna prilika s proizvođačem iPhonea sigurno odgovarala.

Naravno, kao i pre svake zvanične objave, tu su i mnoge 'insajderske prognoze' koje svi sa nestrpljenjem očekuju, a prema kojima proizvođač iPhonea i iPada uskoro planira prelazak na 5G mrežu, i to u tandemu sa samim Intelom.

Kako stvari stoje, Qualcommovi 5G čipovi bolji su od onih iz Intela, na čemu Intel planira ozbiljno da poradi. Novi, brži, jači i napredniji čipovi postaće osnova novih Appleovih uređaja, ali ne pre kraja decenije.

Apple je, očekivano, na ove najave odgovorio ćutanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: