Samsung već radi na Galaxy S9 i S9 Plus, najava na CES-u?

Vrhunski smartfoni za 2017. godinu već neko vreme su na tržištu, ali nikad nije prerano da počne da se razmišlja o onima koji će doći naredne godine.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Petak, 24.11.2017.

08:20

Samsung već radi na Galaxy S9 i S9 Plus, najava na CES-u?
Foto: Gettyimages / ilustracija

Samsung je već počeo razvoj smartfona S9 i S9 Plus, koje bi mogao da ih najavi na Consumer Electronics Showu (CES) u januaru.

S9 i S9 Plus bi trebalo da budu poboljšane verzije postojećih smartfona S8 i S8 Plus, koji će biti više nego radikalno izmenjeni novi modeli.

Poznati tipster s Twittera Evan Blas tvrdi da će novi smartfoni dobiti Qualcommov procesor Snapdragon 845 procesor i biti brži, a najveća promena će biti premeštanje senzora za otisak prsta ispod kamere. To znači da više neće biti na problematičnoj lokaciji pored kamere, što je slučaj kod smartfona S8, S8 Plus i Note 8.

Takođe, oba uređaja bi trebalo da dobiju AKG stereo zvučnike i zadrže standardni ulaz za slušalice.

Blas navodi da će S9 Plus ponuditi nešto bolje performanse od manjeg modela S9, jer će imati 6 GB RAM-a umesto 4 GB RAM-a u slučaju modela S9.

Takođe, druga zadnja kamera će biti slična onoj koju poseduje Note 8.

Samsung će navodno i predstaviti novu verziju DeX postolja na kojem će smartfon biti polegnut, i moći će da se koristi kao virtuelna tastatura ili touchpad. Ovaj uređaj bi trebalo da bude kompatibilan i s nešto starijim modelima.

Još nije jasno šta će sve biti najavljeno na CES-u, ali se zna da će u martu biti organizovan Samsungov tradicionalni događaj. Biće zanimljivo videti da li će Samsung Galaxyjem S9 i S9 Plus uspeti da parira rivalima poput iPhonea X, Pixela 2, Huawei Matea 10 i 10 Pro ili HTC-a U 11 Plus koji su predstavljeni krajem 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: