Kreator Plants vs. Zombies otpušten, odbio da uvede Pay2Win?

Kao posledica silnih kontroverzi vezanih za Star Wars: Battlefront 2 i sistem progresija, na površinu izgleda izlaze još neke izjave, naravno nepovoljne po Electronic Arts, a to je da je Džordž Fan, kreator Plants vs. Zombies, dobio otkaz odmah nakon odbijanja uvođenja pay to win sistema.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

11:22

Kreator Plants vs. Zombies otpušten, odbio da uvede Pay2Win?
Foto: Youtube Screenshot

Na Jutjub kanalu, BaerTaffy, je po običaju održan “okrugli sto” u kojem je više osoba govorilo o stvarima vezanim za industriju video igara.

Jedan od učesnika je bio i kreator The Binding of Isaac, Edmond MekMilen, inače Fanov prijatelj, koji je govorio o PopCapu, razvoju prve Plants vs. Zombies igre, koja se pokazala kao ogroman uspeh, i kupovine od strane Electronic Artsa.

EA, kada je postala vlasnik franiše, je rešila da novi PvZ igru uradi i za mobilne uređaje i da uvede pay to win, na šta je kreator igre, kako Edmond navodi, odgovorio: “Ne znam, to nije dobra ideja, ne bih želeo da to uradim sa svojom igrom”, za šta je, navodno, ubrzo dobio otkaz.

Ubrzo se na Twitteru oglasio Džordž Fan lično i potvrdio da je bio otpušten od strane EA i da je bio protiv pravljenja nove PvZ igre kao freemium, ali nije rekao da li je sve to povezano ili je otpušten kao jedna od 50 osoba 2012. godine.

Na Twitteru se oglasio i producent Plants vs. Zombies 2 koji je naveo da je priča koju je Edmond izneo “daleko od istine”.

Šta je istina, a šta ne, teško je razaznati, nadamo se da ćemo videti u narednom periodu, mada ne bi čudilo kada uzmemo u obrzir kakva je kompanija iza toga.

Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: