Stranci oduševljeni saradnjom sa srpskim VFX studijima

"Talentovani umetnici koji su ranije napuštali zemlju zbog interesantnijih projekata ili zbog toga što je 'trava tamo negde bila zelenija', sada se vraćaju u Srbiju, donose sa sobom znanje i iskustvo i dižu nivo kvaliteta lokalne industrije", tvrdi Vitali Kobjašev, regionalni menadžer prodaje softverske kuće Foundry, uoči prve CGA Belgrade konferencije koja se 24. i 25. novembra održava u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 09.11.2017.

15:30

Stranci oduševljeni saradnjom sa srpskim VFX studijima

Kao jedna jedna od najznačajnijih softverskih kuća iz oblasti vizuelnih efekata, animacije i digitalne umetnosti, Foundry će se na CGA Belgrade konferenciji predstaviti kroz nekoliko zanimljivih predavanja. U susret druženju sa beogradskim talentima, Kobjašev objašnjava kako je prijatno iznenađen onim što je video u Srbiji.

"Radio sam sa umetnicima iz Srbije ranije i uzbuđen sam zbog prilike da ponovo radim sa starim prijateljima. Kada sam nedavno posetio Srbiju bio sam iznenađen time koliko je ceo vaš region napredovao u poslednjih nekoliko godina i sada se radujem što ću biti deo sledećeg poglavlja tog rasta", navodi on.

Prema njegovim rečima, Foundry se trudi da podrži što više zemalja i lokalnih scena širom sveta, a u Srbiji su već uspostavili odlične kontakte sa domaćim umetnicima čiji talenat i trud posebno hvali.

"Studiji kao što su Crater, BunkerVFX i Digital Kraft stalno prevazilaze naša očekivanja i guraju lokalnu industriju ka osvajanju novih vrhova. Talentovani umetnici koji su ranije napuštali zemlju zbog interesantnijih projekata ili zbog toga što je 'trava tamo negde bila zelenija', sada se vraćaju u Srbiju, donose sa sobom znanje i iskustvo i dižu nivo kvaliteta lokalne industrije. Takođe je jaka i zajednica CG heroja koji su ostali u inostranstvu, ali su i dalje aktivni igrači u srpskoj zajednici, poput Miloša Miloševića, koji u svoje slobodno vreme uspešno vodi VFX Serbia portal."
Vitali Kobjašev
Kobjašev ovog novembra dolazi na prvu CGA Belgrade konferenciju i otkriva zbog čega ne bi trebalo da je propuste svi zainteresovani za vizuelne efekata, virtuelnu realnosti i digitalne umetnosti.

"Dolazim sa svojim kolegama Pedrom Gimaraesom i Ričijem Paramom koji će predstaviti Mari 4.0, našu novu, poboljšanu, verziju softvera za 3D teksturisanje i slikanje. Uz sve to, pozvali smo i Mihaila Lesina, tehničkog direktora Main Road Post-a, koji će dati detaljan uvid u to kako su rađeni specijalni efekti za ovogodišnji ruski blokbaster Attraction."

Predavanje „Vizuelni efekti na filmu Attraction" zakazano je za subotu, 25. novembar u 12 časova, dok će sat vremena kasnije početi predavanje „Mari 4 – savršena alatka za 3D teksturisanje i slikanje". Ulaz na konferenciju je besplatan, a obavezno registrovanje učesnika može se obaviti na sajtu www.cgabelgrade.com.

Generalni sponzor prve CGA Belgrade konferencije je Autodesk, a partneri konferencije su Chaos Group i Foundry.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: