Intel i AMD udružili snage za izradu nove tehnologije

Koliko god da naslov ove vesti zvuči neverovatno, istina je, dva velika suparnika, Intel i AMD su udružili snage u donošenju nove tehnologije od koje će benefit imati tržište laptopova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

21:40

Intel i AMD udružili snage za izradu nove tehnologije
Foto: YouTube screenshot

Nova tehnologija će ujediniti snagu moćnih Intel Core procesora i AMD-ove grafike, poput one kod Xbox One X konzole, kroz revolucionarni Embedded Multi-Die Interconnect Bridge(EMIB), malom ali revolucionarnom mostu koji heterogenom silikonu omogućava veoma brzo prenošenje informacija na veoma maloj distanci.

Ova novina ispunjava glavni cilj Intela, a to je izrada ultra tankih laptopova, koji sa druge strane poseduju zavidnu hardversku moć, i korisnicima omogućavaju uživanje u AAA gejmingu i VR sadržaju. Nova tehnologija takođe smanjuje komplikovanost i troškove izrade, tako da u budućnosti možemo očekivati poprilično snažne i lake laptopove sa niskim cenama.

Glavni menadžer AMD Radeon Technologies Group je za ovu saradnju izjavio: “Naša kolaboracija sa Intelom proširuje postojeću bazu AMD Radeon grafičkih kartica i donosi na tržište izmenjeno rešenje grafike sa visokim performansama. Zajedno nudimo gejmerima i kreatorima sadržaja priliku da poseduju tanji i lakši PC sposoban da pruži velike performanse u AAA igrama i programima za kreiranje sadržaja. Ovaj novi semi-custom GPU stavlja performanse i mogućnosti Radeon grafike u ruke entuzijasta koji žele najbolje moguće vizuelno iskustvo.”

Ove dve kompanije će takođe zajedno učestvovati u izradi drajvera, sa ciljem da postanu dostupni za sve nove igre na dan njihovog izlaska.

Šta vi mislite o novoj tehnologiji, kako vam se dopada saradnja dva konkurenta, recite nam u komentarima. Izvor: play.co.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: