Pala jedna od "poslednjih barijera čovečanstva" protiv robota

Roboti od sada mogu da razbiju "captcha" test, koji su donedavno mogli da reše samo ljudi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

19:28

Pala jedna od
Foto: Thinkstock

Jedan od najneprobojnijih i najikoničnijih načina za utvrđivanje toga da li je računarski korisnik čovek ili mašina, nedavno je pao.

Iako su deformisana slova i brojevi namerno dizajnirani tako da zbune robote, najnovijem sistemu veštačke inteligencije bilo je potrebno samo nekoliko minuta da dešifruje i otkuca dobro poznate tekstualne sekvence.
Foto: Thinkstock
Za "treniranje" dosadašnjih sistema bili su potrebni milioni vizualnih prikaza, dok je najnoviji AI bot startap kompanije Vicarious rešio "captcha" problem nakon samo par stotina prikazanih simbola.

Vicarious navodi da njihov bot oponaša način na koji ljudski mozak identifikuje objekte, što znači da bi uskoro mogao da utaba put razvoju veštačke inteligencije još sličnije ljudskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: