Indonezija zapretila WhatsAppu:Blokiraćemo vas ako ne obrišete...

Pornografski GIF-ovi su uklonjeni sa WhatsAppa, nakon što je Indonezija zapretila da će zabraniti korišćenje ovog servisa u svojoj zemlji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 07.11.2017.

13:37

Indonezija zapretila WhatsAppu:Blokiraćemo vas ako ne obrišete...
foto: getty

WhatsApp dozvoljava pretragu hiljade GIF-ova, koje obezbeđuje treća stranka i dozvoljava njihovo slanje prijateljima.

Neki od njih su eksplicitne prirode, a u ponedeljak je reagovalo i Ministarstvo za tehnologiju i komunikacije u Indoneziji koje je reklo da će blokirati WhatsApp u ovoj zemlji ukoliko se za 48 sati ne reši ovaj problem. Ipak, WhatsApp je objasnio proceduru, kao i to da oni nemaju ništa sa sadržajem treće strane.

Tako je ministarstvo moralo prvo da reši problem sa kompanijom Tenor Inc, pa neki korisnici aplikacije na iPhone-u nisu bili u mogućnosti da pristupe bazi GIF-ova.

Inače, WhatsApp se u Indoneziji koristi naširoko. Štaviše, neki od najpoznatijih političara u ovoj zemlji su otkrili da koriste WhatsApp za dopisivanje.

Ministar Pangerapan otkriva da će vlada Indonezije zvati svakog distributera GIF-ova koji sarađuje sa WhatsApp-om i poslati upozorenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: