Nova aplikacija u Kini: Tapšite predsedniku preko telefona

Prosečnog mladog Kineza možda nije interesovao ovonedeljni tročasovni govor kineskog lidera Si Đinpinga na kongresu Komunističke partije, ali su mu rado aplaudirali preko najnovije aplikacije za pametne telefone koja se proširila internetom u Kini.

Tehnopolis

Izvor: Beta

Subota, 21.10.2017.

09:00

Nova aplikacija u Kini: Tapšite predsedniku preko telefona
Izvor: Tanjug, AP Photo/Andy Wong

Internet kompanija Tensent, poznata po aplikaciji za instant poruke ViČet (WeChat), ove nedelje je izašla s igricom koja korisnicima omogućava da tapšu predsedniku - tapkanjem po ekranu telefona.

Cilj je da to učine što više puta za određeno vreme, navodi agencija AP. Za samo tri dana igrica je odigrana 1,2 milijardu puta, a mnogi su delili rezultate preko društvenih mreža i izazvali prijatelje.

U novoj Tensentovoj igrici korisniku se prikazuje kratak isečak govora Si Đinpinga sa otvaranja kongresa KP Kine, na neke od tema kao što su poboljšanje života siromašnih seljaka ili regulisanje tržišta stanogradnje, nakon čega korisnik treba da tapše.

Korisnici su zabeležili neverovatne rezultate u broju pljesaka u sekundi, navodi AP i dodaje da je igrica primer kako KP Kine koristi internet i popularnu kulturu za širenje svoje poruke, podsticanje patriotizma i izgradnju lojalnosti vođstvu a posebno Si Đinpingu za koga se tvrdi da je prikupio više moći nego bilo koji kineski lider u prethodnim decenijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: