Model iPhone-a koji je nepravedno završio u senci

Svima je pomalo žao iPhone „osmice“. Nakon predstavljanja na konferenciji ostao je u senci starijeg brata i hit modela koji se željno iščekuje iPhone-a X. Od sutra iPhone 8 i iPhone 8 Plus su dostupni i u Srbiji, a ima tek dve nedelje da dominira dok ne bude lansiran iPhone X od 3. novembra. Apple fanovi se pitaju da li se isplati kupiti iPhone 8 ili čekati desetku. Koje su prednosti "osmice" saznajte u tekstu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2017.

10:56

Model iPhone-a koji je nepravedno završio u senci
foto: getty

Dizajn

iPhone od 2014. nije menjao izgled svojih telefona, a sa izgledom modela X iznenadili su fanove. Za razliku od trenutno najboljeg modela, iPhone 8 vam je sigurica sa kojom ne možete da omanete – izgled vam je odavno već poznat, a one glavne promene se nalaze u softveru telefona.

Boja

Dok je iPhone 7 dolazio u više boja, "osmica" će biti dostupna u samo tri – zlatnoj, srebrnoj i sivoj. Mnogi će se rado opredeliti za srebrni model koji najviše prija oku.

Punjač

Staklo na zadnjem delu telefona nije tu samo estetike radi, Apple je na ovom modelu konačno uveo bežično punjenje i unapredio sistem.

Zvuk

iPhone 7 je značajno iskoračio na ovom polju, a novi model ima još jači zvučnik od svog prethodnika. Iz kompanije Apple kažu da je za 25 odsto glasniji od "sedmice".

Displej

Prva stvar koju ćete primetiti na novom iPhone 8 je True Tone, koji prilagođava svetlost ekrana u odnosu na prirodno svetlo. Ova opcija ima za cilj da na dugoročnom nivou sačuva vid svojih korisnika koji, iz godine u godinu, sve više koriste svoje mobilne telefone.

Kamera

Iako ne može da se poredi sa kamerom na modelu iPhone 8 Plus i njegovom opcijom Portrait Lighting, svakako ima šta ponudi – HDR po default-u, sjajne boje, kvalitetne slike i bolje fotografsko iskustvo nego na iPhone 7.

Memorija

Male memorije više ne dolaze u obzir – novi minimum je 64GB, a zatim sledi 256 GB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: