Google Home Mini špijunirao vlasnika i slao podatke u "centralu"

Guglov novi Home Mini asistent je zbog „fantomske“ greške špijunirao i snimao razgovor svojih korisnika.

Izvor: B92
Podeli
foto: youtube/screenshot
foto: youtube/screenshot

Uređaj je dizajniran da odgovara na vaša pitanja, ali tek pošto kažete “Okej, Google“ ili “Hej, Google“ ili kada, baš kao i na iPhone-u duže zadržite prstom.

Ipak, nedavno lansirani model je snimao razgovore svog vlasnika sve vreme, bez da je ovaj o tome imao pojma.

“Aktivirao se više puta u toku dana i slao sve te snimke Google-u“, otkrio je Artem Rusakovski sa portala AndroidPolice dodajući da uređaj sve vreme registuje „fantomski“ dodir koji ga aktivira i pokreće snimanje.

Google je brzo reagovao i poslao inženjera da reši problem. Brzo su otkrili da ovo nije jedinstven slučaj.

“Tim je svestan da greška pogađa mali broj Google Home Mini uređaja, a pretpotavljamo da je touch mehanizam kriv za njegovo nekorektno ponašanje. Resetovali smo ga na fabrička podešavanja kako bismo shvatili o čemu se radi“, navodi se u saopštenju.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Maska za iPhone, skuplja od iPhonea

Ova jedinstvena titanijumska maska za iPhone košta više nego taj pametni telefon, inače poznat po ceni za koju se baš i ne može reći da je pristupačna. Proizvođač je kompanija Grey, poznata po svojim luksuznim "modnim" dodacima za telefone.

Vesti nedelja 22.10. 12:30 Komentara: 0

Review: StreamWorld Dig 2

Jedan od najboljih primera dobre “metroidvania” igre, bio je prvi SteamWorld Dig naslov. Igra toliko jednostavna – a zarazna, iskrena – a prepuna tajni, naivna – a duboka. Ha-ha, duboka, kapirate? Dobro, onda pređimo na stvar…

Vesti petak 20.10. 13:59 Komentara: 0
strana 1 od 1673 idi na stranu