Pixel 2 i Pixel 2Xl: "Šta kad bi smartfon postao pametniji"

Google je na velikom događaju u San Francisku predstavio svoje nove pametne telefone - Pixel 2 i Pixel 2XL.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.10.2017.

19:14

Pixel 2 i Pixel 2Xl:
Foto: YouTube Screenshot

Reč je o telefonima sa aluminijumskim kućištem i poleđinom od stakla, baš kao i prošlogodišnji modeli.

Sada dugme za isključivanje i uključivanje uređaja ima dašak boje, a opremljen je i stereozvučnicima.

Izlaz za slušalice je, međutim, izostao.

Iako Pixel 2 izgleda gotovo identično kao prethodnik, 2XL je pretrpeo veće promene u dizajnu. Sada ima ekran od šest, umesto 5,5 inča, a displej sada prekriva gotovo celu prednju stranu telefona.

Manji Pixel ostaje 5-inčni, a jedina vizuelna razlika u odnosu na prošli model je u poleđini, gde (kao i 2XL) ima nešto manji stakleni detalj pri vrhu, pa više ne sadrži senzor za otiske prsta.

Objektiv kamere postalo je veće i blago je ispupčeno. Oba telefona podržavaju Active Edge tehnologiju, što znači da možete da ih stegnete sa strana i aktivirate određene funkcije. Prema unapred postavljenim podešavanjima, tako ćete aktivirati Google Assistant-a i utišati telefonski poziv.

Sličnu opciju ima HTC U11, predstavljen ovog leta.
Sabrina Elis (Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Chiu)
Mario Kveiroz kaže da je njegov tim "iznova osmislio smartfon fotografiju".

Ove godine, kamera koristi nešto što Google naziva "dual-piksel senzorom", što bi trebalo da doslovno podeli svaki piksel na pola.

Ta tehnologija ponaša se kao drugi objektiv i omogućava kameri da napravi za nijansu drugačiju fotografiju u svakom deliću sekunde.

Kad je reč o prednjoj kameri, ona nije oplemenjena split pixels tehnologijom, ali zato ima 8MP.
Foto: YouTube Screenshot
Google je takođe napravio svoju verziju iPhone-ovih Live Photos i nazvao je Motion Photos.

Funkcionišu isto: Google pravi klip od oko tri sekunde oko svake fotografije i spaja ga u fajl. Telefon bi trebalo da automatski "iseče" neželjene delove klipa.

Vlasnici Pixel telefona moći će da svake godine čuvaju svoje fotografije i videe na Google Photos potpuno besplatno i to u nekompresovanoj verziji.

To je velika prednost, jer to znači da kupci Google-ovih telefona ne moraju da plaćaju dodatno skladištenje.
Foto: YouTube Screenshot
Takođe, Pixel kamera podržava razne dodatke za proširenu realnost (AR) uključujući i stikere.

Možete da dodajete animirane 3D likove i emotikone u fotografije i videe već tokom snimanja.

Blago je izmenjen i Home ekran. Najprimetnija promena je boks za pretragu na dnu ekrana, dok je na vrhu agenda widget, koji prikazuje predstojeće obaveze koje ste ubeležili, kao i datum i temperaturu.

Ovog puta, Pixel telefoni imaće always-on displej koji prikazuje notifikacije i vreme.
Foto: YouTube Screenshot
Pixel telefoni će biti prvi uređaji koji će dobiti Google Lens opciju. Kada je aktivirate, moći ćete da uperite kameru u bilo koji predmet, a da vam Google automatski pronađe sve podatke o njemu.

Takođe će moći da skenira email adrese i Wi-Fi šifre i automatski ih koristi.

Pixel 2 biće dostupan u tri boje: beloj crnoj i plavičastoj. Oni koji ga poruče unapred, moći će da ga dobiju za oko 650 dolara za verziju od 64GB.

Kad je reč o Pixel 2Xl, biće dostupan samo u crnoj i beloj boji i to po ceni od oko 850 dolara za 64GB. Uz njega će se besplatno dobijati Google Home Mini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: