Šta Facebook pokušava da uradi sa WhatsApp-om?

Jednostavna ikonica za WhatsApp našla se unutar aplikacije Facebook za Android, i to u sklopu vremenski ograničenog testa. Aktiviranjem te ikonice, pokreće aplikacija WhatsApp, ali bez ikakvih drugih funkcija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.09.2017.

08:30

Šta Facebook pokušava da uradi sa WhatsApp-om?
GettyImages / Ilustracija

Reč je o svojevrsnom testu, kakve Facebook sprovodi skoro svake nedelje, ali bi se očekivalo da WhatsApp ikonica, skrivena u meniju Facebook aplikacije za Android (tri paralelne linije gore desno), ima neku drugu funkciju.

Ona, međutim, služi samo kao prečica za pokretanje WhatsAppa, što je ionako moguće izvesti u jednakom broju koraka.

Ranije ovog meseca, Facebook je istu stvar uradio i sa ikonicim za Instagram. Deo korisnika aplikacije Facebook je, tokom ograničenog testa, mogao da pokrene Instagram aplikaciju prečicom iz glavnog menija.

Zanimljivo je i to da je još 2015. godine Facebook testirao dodavanje ikonice "WhatsApp send" u glavnoj aplikaciji, kako bi korisnici na brži i jednostavniji način delili fotografije i ostali sadržaj sa svojim kontaktima. Ta opcija, međutim, nije ugledala svetlost dana ni do danas, piše The Next Web.

Prečica za WhatsApp se, navodno, pojavila kod dela korisnika na danskom govornom području. Da li Facebook planira da napravi nešto snažniju integraciju da servisom WhatsApp, koga je još 2014. godine kupio za 19 milijardi dolara, ostaje da se vidi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: