Kako aktivirati tastaturu za kucanje jednom rukom na iOS 11?

Britanski naučnik je dokazao da iako se pametni ekrani sve više uvećavaju, čovečanstvo ne uspeva da održi korak sa njima. Da bi ova simbioza opstala, softver pametnih telefona prilagođen je brzini evolucije svojih korisnika.

Tehnopolis

Izvor: imagazin.rs

Ponedeljak, 25.09.2017.

13:00

Kako aktivirati tastaturu za kucanje jednom rukom na iOS 11?
foto: iphone/screenshot

Šalu na stranu, ženskoj ruci je bilo lako kucanje na tastaturi smeštenoj na iPhone uređaju od 3.5” ili 4”. Ali veličine ekrana dostižu i 4.7” do 5.5” sa dolaskom Plus serije. Na sreću, u iOS 11 sistemu postoji trik pomoću kog možete aktivirati tastaturu koju možete da koristite sa jednom rukom za udobnije pisanje.

Jako je jednostavno:

Otvorite vašu tastaturu i duže pritisnite ikonicu koja predstavlja globus, koja se nalazi na levoj strani „space“ tastera.

U panelu koji izađe možete izabrati između tri vrste rasporeda: skraćeno ulevo (levo), normalno (sredina), skraćeno udesno (desno).

Događa se magija. Virtuelni tasteri se kreću do željene strane kako bi vam pružili željeni izgled.

Dodirnite strelicu na suprotnoj strani tastature kako biste se vratili u regularan način rada.

Imajte na umu da ukoliko se ne vratite u regularan način rada, vaša tastatura pamti podešavanja čak i kada ugasite aplikaciju, piše "iMagazin".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: