iPhone X nema opciju koju upotrebljava većina Apple korisnika

Novi iPhone X nema home dugme, što znači da nema neke od popularnih opcija koje su imale ranije Apple perjanice.

Tehnopolis

Izvor: Yahoo

Utorak, 19.09.2017.

09:40

iPhone X nema opciju koju upotrebljava većina Apple korisnika
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Bez fizičkog dugmeta više nema skenera otisaka prsta, ali ni opcije "reachability", koju su pre tri godine imali iPhone 6 i iPhone 6 Plus, prvi Apple-ovi veći uređaji.

Ova opcija omogućava da telefon koristite jednom rukom, tako što dva puta pritisnete home dugme i tako povlačite gornji deo ekrana naniže, kako biste sve što treba mogli da dohvatite palcem jedne ruke.

To je bila važna opcija na iPhone uređajima, koje je Apple ranije reklamirao kao telefone koji mogu da se koriste jednom rukom, što je bio razlog zbog kog kompanija nije promenila dijagonalu telefona, čak ni kad je konkurencija prešla na proizvodnju fableta.

Kada je napokon popustila, opcijom reachability omogućila je korisnicima da nastave da koriste telefon jednom rukom, što su mnogi i činili - tu opciju je prema comSkore izveštaju iz ove godine koristilo 76 odsto milenijalaca u SAD i 39 odsto korisnika starosti između 35 i 54 godine.

U proseku, 55 odsto ljudi koristilo je opciju reachability.

Međutim, ona bi uskoro trebalo da postane stvar prošlosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: