Google Chrome sledeće godine uvodi značajnu promenu

Internet stranice su odavno prestale biti samo izvor informacije, mesto za traženje zabavnih, sportskih, edukativnih i svih ostalih sadržaja sa strane korisnika. Web, dakle, nije samo multimedijalna platforma, nego i izvor profita za poslovne subjekte, koji prodajom oglasnog prostora osiguravaju prednost u odnosu na konkurenciju, ali vrlo često i u odnosu na klasične medije.

Tehnopolis

Izvor: zimo.dnevnik.hr

Utorak, 19.09.2017.

08:35

Google Chrome sledeće godine uvodi značajnu promenu
Foto: Thinkstock

Neizbežno je da se oglasni prostor na tako moćnoj mreži kao što je internet plasira u obliku video sadržaja, što je po pravilu sjajna stvar, jer vizualni doživljaj vredi više od bilo kakvog teksta…

Nažalost, vrlo često su korisnici nezadovoljni jer se video sadržaj na web stranicama pokreće bez njihove dozvole, vrlo često nemaju mogućnost da stišaju muzičku podlogu, što ponekad zna da dovede do vrlo neprijatnih situacija.

Stoga je inženjerski tim koji stoji iza najpopularnijeg web pretraživača na svetu, Googleovog Chromea, odlučio da uradi nešto po ovom pitanju i za nekoliko meseci svi oni koji koriste Chrome kao primarni pretraživač za internet stranice mogli bi da odahnu. Opcija koju, verovatno, svi korisnici jedva čekaju stiže početkom naredne godine…

Za januar 2018. najavljen je Chrome 64, koji će između ostalih novih opcija doneti i automatsko pokretanje video sadržaja ali bez zvuka, nezavisno od toga postoji li u originalnom videu zvučni zapis ili ne.

Korisnici neće imati potrebu za instalacijom bilo kakvog dodatka, nego će Chrome sve odraditi sam.

Uz ovu opciju, u Googleu razmišljaju da u novom Chromeu implementiraju mogućnost pokretanja video sadržaja za pojedinog korisnika samo u slučajevima kada je korisnik već pokazao zanimanje za slične video sadržaje, koji reklamiraju određeni proizvod ili uslugu.

U svakom slučaju, s početkom naredne godine stiže novi Chrome, koji će, ponavljamo, mnogim korisnicima doneti olakšanje zbog “nametljivih video sadržaja” a da pritom oglašivači i oni koji od njih žive ne budu oštećeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: