iPhone je mrtav, samo što mi to još ne znamo

Od petka je počelo prednaručivanje novih iPhone 8 i iPhone 8 Plus uređaja, ali najveću pažnju i dalje privlači iPhone X.

Tehnopolis

Izvor: BGR News

Ponedeljak, 18.09.2017.

12:21

iPhone je mrtav, samo što mi to još ne znamo
Tanjug / AP Photo/Marcio Jose Sanchez

"Desetka" je budućnost Apple-ove linije telefona, sa smelim dizajnom i novim tehnologijama, ali neki analitičari smatraju da će upravo ona "presuditi" kompletnoj liniji proizvoda kompanije iz Kupertina.

Analitičari kompanije UBS Stiv Milunović i Bendžamin Vilson, tvrde da su prepoznali faktor koji će ubiti iPhone i pametne telefone uopšte, a to je Face ID tehnologija.

"Istorija ukazuje da je nekolicina prodavaca hardvera, ako i toliko, uspela da se zadrži na vrhu nakon dovoljno jakog udarca odozdo", pišu analitičari. "Međutim, smatramo da Apple može da postane lider u razvoju ambijentalne inteligencije i da se tako suprotstavi konkurenciji".

"Ambijentalna paradigma" o kojoj govore Milunović i i VIlson predstavlja budućnost u kojoj računarski uređaji predstavljaju sve što se oko nas nalazi i koriste biometrijske tehnologije poput Face ID kako bi razlikovali ljude.

U takvom okruženju šifre i gedžeti će postati suvišni, jer će samo okruženje postati računar s kojim ćemo se povezivati putem slušalica, satova i drugih sličnih nosivih uređaja.

"Apple ima filozofiju autokanibalizma i prepoznavanja ličnih tehnoloških trendova. Deluje da postavlja temelje sledeće ere svojim prelaznim proizvodima poput Apple Watch i AirPods i servisima koje pružaju višestrane platforme. Očekujemo još novih kategorija uređaja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: