Šta sve može iPhone 8...

Apple je predstavio novi iPhone 8 i iPhone 8 Plus, koji u velikoj meri liče na postojeći par iPhone 7/Plus.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 12.09.2017.

20:14

Šta sve može iPhone 8...
Tanjug/ AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Novi uređaji imaji mnoštvo novih opcija, uključujući bolju kameru i brže procesore.

Dugoočekivana "osmica" ima Retina ekran od 4,7 inča, a u ponudi će biti i iPhone 8 Plus od 5,5 inča.

Novi Apple uređaji konačno dobijaju opciju bežičnog punjenja. Oba uređaja su otporna na vodu i prašinu i podržavaju bežično punjenje Qi sistemom, preko svoje staklene poleđine.

Oba uređaja će od 22. septembra biti dostupna u silver, space grey i pink-gold bojama u varijantama od 32GB, 128 GB ili 256 GB po ceni od oko 700, odnosno 800 dolara.

Ono što "Osmicu" odvaja od prethodnika je to što je maksimalno optimizovana za proširenu stvarnost (AR). Na današnjem događaju je u nekoliko primera demonstrirana efikasnost nove ARKit platforme, moć nove kamere iPhone 8 i 8 Plus, kao i A11 Bionic čipa, koji je takođe deo iPhone X.

U demo igrama je prikazana dinamičnost nove kamere i njena sposobnost da u realnom vremenu preklapa stvarni i virtuelni svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: