Nikome nije jasno kako tačno "People You May Know" funkcioniše

Mnogi od nas su doživeli one čudne trenutke kada u People You May Know na Facebook-u ugledamo nekoga potpuno neočekivanog.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.08.2017.

15:15

Nikome nije jasno kako tačno
foto: thinkstock

Jedna žena je u People You May Know ugledala svoju dalju rođaku sa kojom nema nijednog zajedničkog prijatelja, niti žive u istom gradu, niti dele ista interesovanja, a nikada se nisu ni videle!

“Zahvalna sam Facebook-u što sam dobila šansu da pričam sa rođakom koju nikada nisam videla, ali sam u rebusu zašto i kako mi je ona bila u preporučenim prijateljima“, kaže ova žena.

Facebook objašnjava da opcija PYMK predlaže korisničke profile sa kojima imate najviše zajedničkih prijatelja ili ste tagovani na istoj slici.

Ipak, ovo nije prvi slučaj da je Facebook bez ikakvih zajedičkih poveznica preporučio ljude iz naših života na koje smo možda i zaboravili.

Na koji način se ova selekcija vrši Facebook i dalje drži u tajnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: