Tajne opcije pametnih telefona: Tri stvari za koje niste znali

Koliko god vam se činilo da dobro poznajete mogućnosti svog telefona, verovatno da većina ne zna baš za sve. Da li ste znali za ove tri?

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.08.2017.

08:35

Tajne opcije pametnih telefona: Tri stvari za koje niste znali
Foto: Thinkstock

Vaš uređaj možete zaključati zauvek

Ako vam telefon ukradu ili ako zbog nekog razloga želite da lične podatke držite dalje od znatiželjnih očiju, ova funkcija je vrlo, vrlo korisna. Za svaku SIM karticu na svetu postoji jedan jedinstveni broj od petnaest cifara pod imenom IMEI.

Ako nekim slučajem vaš telefon završi u rukama lopova i apsolutno ste sigurni da ga više nikada nećete videti, samo nazovite operatera i zamolite da se vaš uređaj blokira.

Moguće je snimati podvodne fotografije iako vaš telefon ne podnosi vodu

Za ovaj trik trebaće vam polietilenska folija i dva minuta slobodnog vremena. Ne radi se, naime, o užasno sofisticiranoj metodi. Ipak, ako želite da napravite fotografije pod vodom, uz ovu uradi-sam maskicu ćete moći.

Telefon možete otključati svojim licem

Operativni sistem Android omogućuje velik broj metoda otključavanja uređaja: PIN, lozinka, uzorak gestom ili jednostavni swipe. Jednu opciju za otključavanje uređaja velik broj korisnika jednostavno ignoriše.

Otključavanje pomoću prednje kamere vrlo je elegantna sigurnosna metoda koju možete aktivirati odlaskom u Settings, nakon čega idete do Security, a onda izaberete Face Recognition.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: