Apple radi na "samostalnom" pametnom satu

Apple radi na pametnom satu koji ne mora biti sinhroniziran s iPhone-om, prenosi u subotu Bi-Bi-Si.

Izvor: hina
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/9to5Mac
Foto: Youtube Screenshot/9to5Mac

Pozivajući se na Blumberg, Bi-Bi-Si piše da će se novi sat direktno spajati na LTE mobilne mreže.

Kompanija je otvorila pregovore s telekomunikacijskim kompanijama u SAD-u i Europi kako bi uređaj na tržište izašao već krajem ove godine.

Apple je pametni sat lansirao 2015., ali još nije objavio podatke o prodaji.

U nedavnom pozivu investitorima, šef kompanije Tim Kuk rekao je da je njihov sat najprodavaniji na svetu. Iako je početno zamišljen kao luksuzni uređaj, Apple se nedavno fokusirao na upotrebu pametnog sata kod fitnesa.

"Razdvajanje" od iPhone-a otvoriće čitav niz novih mogućnosti, kao što je "skidanje" pesama u pokretu, čak i kada korisnici uz sebe nemaju pametni telefon.

Prema Blumbergu, novi sat će proizvoditi kompanija Intel. Uređaj bi se mogao pojaviti na tržištu nekoliko godina nakon što su Apple-ovi suparnici Samsung i LG lansirali svoje "samostalne" pametne satove. Ipak, bili su preveliki da bi ušli u masovnu upotrebu, piše Bi-Bi-Si.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Stiže USB 3.2 - šta to znači za nas?

Taman kada ste pomislili da ste ugrabili koji komad periferije ili gadget koji se povezuje najnovijim USB standardom 3.1, stigao je i naslednik - 3.2. Kao i obično, dolazi uz značajna poboljšanja vezana za brzinu, ali postoji i poneka caka.

Vesti nedelja 20.08. 08:20 Komentara: 16
strana 1 od 1646 idi na stranu