Dok se Samsung i Apple koškaju, LG najavljuje "najveći smartfon"

Manje od 24 sata nakon što je Samsung (delimično) potvrdio da će Galaxy Note 8 imati ogroman ekran, LG potvrđuje ono što se dugo šuška – njihov sledeći smartfon imaće OLED ekran od šest inča.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 03.08.2017.

16:00

Dok se Samsung i Apple koškaju, LG najavljuje
foto: getty

Koreanska firma najavljuje da će ovo biti najveći telefon koji su do sada lansirali, a na pitanje zašto baš OLED tehnologija iz LG-ja kažu da je vreme da iskoriste svoj uspeh u TV biznisu i omoguće virtuelnu realnost, ali i druge sadržaje koje bi takva vrsta ekrana mogla da ponudi.

Uprkos tome što će biti plastičan, ekran rezolucije 1.400 x 2.880 imaće zaštitno Gorilla 5 staklo, a unaprediće sve nedostatke prethodnih OLED ekrana, kao što su fotografije koje su vidljive samo kada se ekran isključi.

Inače, LG je investirao sedam milijardi u istraživanje svih mogućnosti koju OLED tehnologija može da pruži. Takođe, ako je verovati spekulacijama, LG će snadbevati Apple OLED ekranima za najnoviji iPhone 8 model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: