Pažnja: Novo ažuriranje WhatsApp-a nosi skrivenu opasnost

WhatsApp je predstavio novo ažuriranje koje je istovremeno i korisno i potencijalno opasno.

Independent Izvor:
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ako ste korisnik iPhone uređaja, sada možete koristiti ovu aplikaciju da razmenite sa kontaktima bilo koji tip dokumenta, sve dok ne zauzima više od 100MB. Ranije je ta opcija postojala samo za PDF dokumente.

Iako je to očigledno koristan dodatak, stručnjaci upozoravaju da bi sajber kriminalci mogli da iskoriste ovo unapređenje, kako bi širili maliciozne fajlove putem ove aplikacije.

Dovoljan je trenutak nepažnje, pa da se neželjeni malver instalira i zarazi vam telefon, što može da dovede do ozbiljnih problema poput gubljenja privatnih podataka.

Pošto WhatsApp dozvoljava svima, a ne samo osobama koje su vam među kontaktima, da vam pošalju poruku, oprez nikad nije na odmet.

Dakle, čim primite sumnjivu poruku od osobe koju ne prepoznajete, blokirajte je, kako vam više ne bi mogla slati poruke preko WhatsApp-a.

Ako, pak, preuzmete zaražen link ili sumnjiv dokument na vaš Android telefon, pokrenite anivirus softver što pre.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Kome idu autorska prava, robotima ili programerima?

Istina je da je moguće napraviti robota koji komponuje muziku za videoigre na bazi učenja po drugim primerima, ali ostaje pitanje kako ćete zaštititi to delo? Roboti širom sveta komponuju muziku, slikaju, pišu romane i prave dobre fotografije ali, da li su to njihova dela ili zasluge pripadaju njihovim tvorcima i kreatorima?

Vesti utorak 25.07. 08:28 Komentara: 9
strana 1 od 1637 idi na stranu