Pažnja: Novo ažuriranje WhatsApp-a nosi skrivenu opasnost

WhatsApp je predstavio novo ažuriranje koje je istovremeno i korisno i potencijalno opasno.

Independent Izvor:
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ako ste korisnik iPhone uređaja, sada možete koristiti ovu aplikaciju da razmenite sa kontaktima bilo koji tip dokumenta, sve dok ne zauzima više od 100MB. Ranije je ta opcija postojala samo za PDF dokumente.

Iako je to očigledno koristan dodatak, stručnjaci upozoravaju da bi sajber kriminalci mogli da iskoriste ovo unapređenje, kako bi širili maliciozne fajlove putem ove aplikacije.

Dovoljan je trenutak nepažnje, pa da se neželjeni malver instalira i zarazi vam telefon, što može da dovede do ozbiljnih problema poput gubljenja privatnih podataka.

Pošto WhatsApp dozvoljava svima, a ne samo osobama koje su vam među kontaktima, da vam pošalju poruku, oprez nikad nije na odmet.

Dakle, čim primite sumnjivu poruku od osobe koju ne prepoznajete, blokirajte je, kako vam više ne bi mogla slati poruke preko WhatsApp-a.

Ako, pak, preuzmete zaražen link ili sumnjiv dokument na vaš Android telefon, pokrenite anivirus softver što pre.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Google Chrome sledeće godine uvodi značajnu promenu

Internet stranice su odavno prestale biti samo izvor informacije, mesto za traženje zabavnih, sportskih, edukativnih i svih ostalih sadržaja sa strane korisnika. Web, dakle, nije samo multimedijalna platforma, nego i izvor profita za poslovne subjekte, koji prodajom oglasnog prostora osiguravaju prednost u odnosu na konkurenciju, ali vrlo često i u odnosu na klasične medije.

Vesti utorak 19.09. 08:35 Komentara: 8

Bezobrazna podvala: Posle ovoga Pirate Bay više nećete koristiti

Da li ste znali da je vaš računar možda (verovatno) deo jedne od najvećih mreža za rudarenje nove kripto valute Monero, ukoliko redovno posećujete The Pirate Bay? Vreme je da proverite - otvorite Task Manager i ukoliko je procesor (CPU) maksimalno zauzet, a računar nije opterećen posebno zahtevnim programima, onda verovatno „rudarite“ virtuelni novac za TPB.

Vesti ponedeljak 18.09. 13:42 Komentara: 30
strana 1 od 1658 idi na stranu