Pažnja: Novo ažuriranje WhatsApp-a nosi skrivenu opasnost

WhatsApp je predstavio novo ažuriranje koje je istovremeno i korisno i potencijalno opasno.

Independent
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ako ste korisnik iPhone uređaja, sada možete koristiti ovu aplikaciju da razmenite sa kontaktima bilo koji tip dokumenta, sve dok ne zauzima više od 100MB. Ranije je ta opcija postojala samo za PDF dokumente.

Iako je to očigledno koristan dodatak, stručnjaci upozoravaju da bi sajber kriminalci mogli da iskoriste ovo unapređenje, kako bi širili maliciozne fajlove putem ove aplikacije.

Dovoljan je trenutak nepažnje, pa da se neželjeni malver instalira i zarazi vam telefon, što može da dovede do ozbiljnih problema poput gubljenja privatnih podataka.

Pošto WhatsApp dozvoljava svima, a ne samo osobama koje su vam među kontaktima, da vam pošalju poruku, oprez nikad nije na odmet.

Dakle, čim primite sumnjivu poruku od osobe koju ne prepoznajete, blokirajte je, kako vam više ne bi mogla slati poruke preko WhatsApp-a.

Ako, pak, preuzmete zaražen link ili sumnjiv dokument na vaš Android telefon, pokrenite anivirus softver što pre.

Vesti

Kreator Plants vs. Zombies otpušten, odbio da uvede Pay2Win?

Kao posledica silnih kontroverzi vezanih za Star Wars: Battlefront 2 i sistem progresija, na površinu izgleda izlaze još neke izjave, naravno nepovoljne po Electronic Arts, a to je da je Džordž Fan, kreator Plants vs. Zombies, dobio otkaz odmah nakon odbijanja uvođenja pay to win sistema.

Vesti sreda 22.11. 11:22 Komentara: 8
strana 1 od 1687 idi na stranu