Viber dobija YouTube, Spotify, Booking i Giphy ekstenzije u četu

Popularna platforma za razmenu poruka – Viber – pušta u opticaj jedno od svojih najznačajnijih funkcionalnih unapređenja ove godine. Viber Čet ekstenzije će od sada omogućiti korisnicima da pristupe ekskluzivnom sadržaju putem usluga kao što su YouTube, Spotify, Vice, Booking.com i GIPHY sa čet ekrana, time eliminišući potrebu da prevlače sadržaj između aplikacija

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.06.2017.

15:31

Viber dobija YouTube, Spotify, Booking i Giphy ekstenzije u četu
foto: promo

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka, upravo je objavio promociju potpuno nove generacije “Čet ekstenzija” – funkcije za deljenje sadržaja i upotrebu sadržaja unutar aplikacije – prvobitno lansirane decembra 2016.

Ova funkcija čini dostupnim sadržaj i usluge partnera direktno iz čet ekrana za preko 800 miliona Viberovih korisnika širom sveta – omogućivši lako i efikasno iskustvo prijema i deljenja sadržaja koji im je važan – a da pritom ne moraju da napuštaju čet.

Od danas, korisnici će moći da – direktno unutar svog čet ekrana – pronađu i podele svoje omiljene video klipove sa YouTube-a, pesme sa Spotify-a, hotele sa Booking.com-a i isprate najaktuelnije vesti sa Vice-a. Osim ovih usluga, dodatno će moći da obogate svoj razgovor zanimljivim sadržajima kroz GIPHY, Guggy i Getty Images.

Jedna od najvažnijih prednosti od sada na raspolaganju je dodatak YouTube čet ekstenzije. Linkovi za YouTube video klipove su među najćešće deljenim linkovima unutar četova na Viberu – i od sada će to biti omogućeno direktno iz ekrana četa. Korisnici će tako moći da pretražuju, prosleđuju i čak emituju YouTube video klipove – bez napuštanja svojih tekućih razgovora.

Kao dodatak besprekornom video iskustvu, Viber omogućava pretragu i deljenje muzičkih sadržaja unutar uobičajenog načina razmene poruka. Nova čet ekstenzija za Spotify će omogućiti korisnicima Vibera da pristupe kompletnoj datoteci svoje omiljene muzike i podele izabrani sadržaj unutar četa – uz samo jedan dodir ekrana.
foto: promo
Da bi pristupili sadržaju iz domena vesti, kulture, ishrane, mode, muzike, sporta, tehnologije i šire - korisnici Vibera će od sada moći da se redovno oslone na VICE čet ekstenziju. Vodeća globalna medijska kompanija za mlade nudi čet ekstenziju posvećenu pružanju originalnog sadržaja njenim pratiocima – na dodir prsta.

Korisnici Vibera će od sada moći da planiraju svoja putovanja bez napuštanja te aplikacije. Uz ekstenziju za Booking.com – jednostavno će moći da pretražuju i razmatraju opcije smeštaja sa svojim partnerima tokom aktuelnog četa – sve dok ne donesu konačnu odluku o rezervaciji.

Osim navedenih globalnih partnera, Viber će na ovaj način uvesti i više lokalnih partnera u Rusiji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima i šire. Bazirani na API modelu – izabrani servisi za pružanje usluga i sadržaja će biti u mogućnosti da programiraju sopstvene čet ekstenzije i stvaraju nove načine pomoću kojih će korisnici moći da obogate razgovore.

Čet ekstenzije na Viberu će biti uvođene progresivno – tokom narednih dana. Viber možete preuzeti u verzijama za Android i iOS uređaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: