HP Omen: Novi računari za gejmere

Kompanija HP predstavila je početkom juna ove godine novu i unapređenu generaciju svojih „gejmerskih“ računara i dodatne opreme - OMEN by HP.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

11:50

Default images

Novu „gejming“ liniju čine Omen X Compact Desktop i novi Omen Desktop računari sa dodatnom opremom i dva nova monitora Omen 25 i Omen 27, kao i novi Omen 15 i Omen 17 laptopovi za gejmere sa najnovijim grafičkim sistemom visokih performansi.
Omen X Compact Desktop / Foto: Promo
Sam Omen X Compact Desktop računar nastao je na osnovu povratnih informacija i komentara dobijenih od strane programera igara i VR aplikacija.

Ovaj računar poseduje fabrički overklokovan Nvidia GeForce GTX 1080, koji donosi snagu potrebnu za igranje u 4K rezoluciji, kao i prilagodljivo kućište koje je brzo spremno za gejming u bilo kojoj prostoriji.

Svakako, tu je i sedma generacija Intel Core i7 procesorasa otključanim opcijama za overklokovanje.

Ono što je naročito zanimljivo je upravo mogućnost da se ovaj moćni računar priključi na poseban ranac koji u sebi ima i baterije za punjenje, pa svim gejmerima daje novu dimenziju fleksibilnosti.

Osim toga, tu je i linija dodatne opreme koja sada sadrži i novu Omen mehaničku tastaturu, miša čija težina može da se podešava i koji poseduje mehaničke prekidače deklarisane na 50 miliona klikova, slušalicesa mekanim jastučićima za uši koje smanjuju pozadinsku buku, kao i precizne podloge za miševe.
Omen Desktop / Foto: Promo
S druge strane, Omen Desktop je računar koji poseduje sve najbolje karakteristike Omen X Desktop računara, uz nove hardverske kombinacije i unapređeni sistem hlađenja.

Ovaj desktop računar poseduje grafičku karticu vrhunskih performansi (dual Nvidia GeForce GTX 1080 Ti (SLI) ili dual AMD Radeon RX 580 (Crossfire)), sedmu generaciju Intel Core i5/i7 procesora ili AMD Ryzen procesor, kao i hlađenje sa ventilacionim otvorima na ivicama, uz opciono tečno hlađenje.
Omen Accelerator / Foto: Promo
Izuzetno koristan dodatak koji se ovoga puta našao u novoj gejming liniji je i Omen Accelerator, koji korisnicima i gejmerima pruža mogućnost da svoj računar pretvore u moćnu gejmersku stanicu sa visokim brojem frejmova u sekundi pri visokim rezolucijama, a kompatibilan je sa velikim brojem HP računara.
Notebook Omen 15 / Foto: Promo
Kada je reč o Omen 15 i Omen 17 laptopovima, u pitanju su laptopovi koji su u 2017. kompletno redizajnirani za gejmere.

Grafički procesori visokih performansi na Omen 15 laptopu sa maksimalno Nvidia GeForce GTX 1060 sa Max Q omogućavaju igre u rezoluciji od 1080p i višim. Omen 17 može imati maksimalno Nvidia GeForce GTX 1070 koji omogućava igre u rezoluciji od 1440p i višim.
Notebook Omen 17 / Foto: Promo
Sedma generacija Intel Core-i četvojezgarnih procesora daje ovim laptopovima veliku računarsku snagu za zahtevne multiplejer igre, ozbiljne multitasking zadatke ili najnovije e-sportske naslove koji zahtevaju od procesora i preko 100 frejmova u sekundi.

Sistem hlađenja visokih performansi na Omen laptopovima donosi rešenje sa više ventilatora, sa višestrukim „toplotnim cevima“, kao i višestrukim izduvima kako bi sistem ostao hladan i kako bi se smanjio rizik od zagušenja tokom zahtevnih gejmerskih sesija.

Više informacija možete saznati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: