Marisa Majer napušta Yahoo posle pet godina

Marisa Majer povlači se sa funkcije CEO kompanije Yahoo nakon šet godina. Zaradila je 23 milona nakon što je Verizon kupio Yahoo za 4,48 milijarde dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 14.06.2017.

11:10

Marisa Majer napušta Yahoo posle pet godina
foto: getty

Verizon je prvi objavio da se Marisa povlači sa funkcije.

“Nakon promena u ulozi Marise Majer u kompaniji, ona je odlučila da se povuče. Verizon Marisi želi sve najbolje na budućim zadacima“, navodi se u saopštenju kompanije.

Marija je takođe napisala otvoreno pismo zaposlenima:

“Bila mi je velika čast i privilegija da budem deo ovog tima prethodnih pet godina. Zajedno smo ponovo izgradili, ponovo izmislili, učvrstili, modernizovali naše proizvode, naš posao i našu kompaniju“

Ona je istakla i listu drugih dostignuća kao što je uspeh kompanije Yahoo na berzi i dostizanje preko milijardu korisnika mesečno.

I Yahoo, i Verizon su prethodno objavili da će se Majerova povući sa funkcije čim se sklopi ugovor o preuzimanju, a to je postalo zvanično u utorak.

Majerova je 2012. godine preuzela Yahoo nakon nekoliko godina nestabilnosti komšanije. Iako je uspela da mu podigne vrednost, nije uspela da ga vrati na poziciju odakle može da napreduje sam.

U vlasništvu Verizona-a, Yahoo će se udružiti sa AOL-om u novi etnitet koji će se zvati Oath, a sadašnji CEO AOL-a Tim Armstrong će biti i CEO Oath-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: