Mašine za "krpljenje" slomljenog iPhone-a se šire svetom

Jedan od najvrednijih delova Apple-ove imovine je mašina veličine mikrotalasne peći nazvana Horizon Machine. Reč je o uređaju koji "krpi" slomljene ekrane iPhone-a.

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Petak, 09.06.2017.

09:59

Mašine za
Foto: YouTube Screenshot

Apple je iznenada odlučio da ovu mašinu distribuira u 25 zemalja širom sveta u 400 centara za popravljanje mobilnih telefona van zvaničnih prodavnica.

Možda deluje da je krpljenje ekrana iPhone-a jednostavan i jeftin proces, ali reč je o industriji vrednoj više milijardi dolara, piše Reuters. Apple je za popravku iPhone-a koristio isključivo sopstvene centre, a njihov Horizon Machine je bio strogo čuvana tajna.

Ovim proširenjem Apple planira da smanji gužve i vreme potrebno za popravku u svojim centrima. Nije jasno koliko će radnje plaćati Horizon Machine.

Ova mašina inače popravlja čak i najosetljivije kvarove, poput oštećenja na TouchID senzoru. Zbog bezbednosnih potreba, samo Horizon Machine može da zna tačno koji uređaj je u pitanju kako bi naručio rezervni deo (jer je TouchID jedinstven za svaki iPhone).

Apple je počeo da popravlja slomljene ekrane pre samo nekoliko godina, s dolaskom iPhone 5. Do tada su vlasnici njihovih uređaja zapravo plaćali popravku, a od Apple-a dobijali potpuno nove uređaje, a ne tek zamenjen ekran, piše Reuters.

Potrošači su zapravo tražili takvu uslugu još od prvog iPhone-a iz 2007. godine, ali je Apple čekao da se usavrši proces zamene ekrana. Horizon Machine igra veliku ulogu u tome, jer ta mašina istovremeno proverava i softver, kako bi prikaz na uređaju bio isti kao pre kvara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: