Samsung predstavlja prvi "rastegljivi" ekran

Pojava savitljivih telefona je jedan korak bliža realizaciji. Prema izveštajima južnokorejskih medija, Samsung će uskoro predstaviti prvi "rastegljivi" (stretchable) ekran na svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.05.2017.

12:24

Samsung predstavlja prvi
GettyImages

U pitanju je 9,1-inčni (23 cm) ekran koji će moći da koristiti u prenosivim uređajima, savitljivim telefonima, kao i u automobilima.

"Dok aktuelni fleksibilni OLED ekrani mogu da se saviju samo na jednu stranu, rastegljivi OLED ekrani će moći da se transformišu, odnosno da se savijaju na obe strane, da se krive, sklope ili urolaju", poručuju iz Samsunga.

Ekran je, međutim, u početnoj fazi razvoja, pa još uvek nije poznato kada će se naći u prodaji niti kada ćemo moći da vidimo prvi rastegljivi telefon.

Ovaj inovativni proizvod bi trebalo da bude predstavljen tokom nedelje na sajmu elektronike Society for Information Display 2017 u Los Anđelesu.

Analitičari veruju da bi savitljivi ekrani mogli da doprinesu rastu tržišta mobilinih uređaja sa prošlogodišnjih 3,7 milijardi, na 15,6 milijardi dolara u 2022. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: