Nokia želi da pokori tržište. Da li će joj to poći za rukom?

HD Global, kompanija koja je otkupila prava na korištenje Nokijinog brenda, ove godine je predstavila tri telefona srednje kategorije koje pokreće Android, kao i modernu verziju legendarnog telefona 3310 koja je oduševila brojne ljubitelje "stare" Nokije.

Tehnopolis

Izvor: Dnevnik.hr

Nedelja, 21.05.2017.

14:40

Nokia želi da pokori tržište. Da li će joj to poći za rukom?
Foto: Gettyimages

Međutim, ova kompanija ne odustaje od još viših ciljeva, pa je tako direktor komunikacija za azijsko-pacifičku regiju Flan Gao izjavio da HD Global stremi tome da postane najveća mobilna kompanija na tržištu Androida. Ovaj ambiciozni plan, naravno, ne mogu ostvariti s telefonima poput modela Nokia 3, 5 i 6, već im je potreban top smartfon kojim će moći da konkurišu najjačim telefonima na tržištu i privuku milione korisnika.

O takvom modelu glasine kruže već neko vreme – neki govore o modelu Nokia 8, odnosno Nokiji 9 (postoji mogućnost da je reč o dva različita modela), a juče na GSM Areni objavljene fotografije delova nečega što je navodno prototip "devetke" i opcije koje bi ovaj smartfon trebalo da ima. Nokia 9 tako će imati ekran dijagonale 5,3 inča rezolucije 2560x1440 piksela, Snapdragon 835 procesor, 4GB RAM-a i 64GB memorije za čuvanje podataka, a očekuje se da će se u prodaji pojaviti i model sa 128GB memorije. Imaće dve zadnje kamere rezolucije 13MP, dva fleša, QuickCharge 3.0 tehnologiju za brzo punjenje baterije, 3,5 mm izlaz za slušalice, kao i USB Type-C priključak.

Kako bi ovaj model uspeo na tržištu, od velike važnosti biće njegova cena, tj. trebalo bi da bude povoljniji u odnosu na konkurentske telefone.

Zvaničnih informacija o Nokijinom top modelu još nema, ali se očekuje da će kompanija predstaviti novi uređja sledećeg meseca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: