Samsung S8 je dodatno zaštićen od hakera, ali po koju cenu

Objava saradnje Samsunga i firme McAfee i predinstalacije antivirus i antimalver softvera VirusScan na nove perjanice južnokorejskog proizvođača, već je podstakla gunđanja na internetu onih koji smatraju da će time Samsungovi mobilni telefoni biti pretrpani suvišnim softverom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 13.05.2017.

11:14

Samsung S8 je dodatno zaštićen od hakera, ali po koju cenu
Tanjug / AP Photo/Mary Altaffer

U McAfeeju tvrde da će njihov program korišćenje Galaxyja S8 učiniti sigurnijim. Osim mobilnih telefona, VirusScan će biti instaliran i na Samsungove računare i pametne televizore.

"Zaštita svih povezanih uređaja u vašem domu danas je apsolutno ključna. Ako hakeri napadnu jedan uređaj, riziku je izložena cela mreža", upozorio je zamenik izvršnog direktora u McAfeeju Džon Đamateo.

To je prvi takav potez te firme nakon što se osamostalila od Intela. Ipak, Intel još uvek drži 49 odsto udela u McAfeeju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: