Raspberry Pi pripremio poseban paket koji će obradovati mnoge

Uz majski broj časopisa The MagPi, zvaničnog glasila Raspberry Pi, stiglo je iznenađenje - ekskluzivan Google paket koji sadrži sve što je potrebno za izradu kućnog digitalnog pomoćnika s minijaturnim računarom Raspberry Pi.

Tehnopolis

Izvor: Tportal

Nedelja, 07.05.2017.

11:53

Raspberry Pi pripremio poseban paket koji će obradovati mnoge

Reč je o AIY Projects (Artificial Intelligence Yourself) na kojem je Google nedavno počeo da radi u partnerstvu s Raspberry Pi Foundation.

Novi hardverski dodatak za Raspberry Pi 3 zove se Voice HAT, a minijaturnom računaru dodaje stereo mikrofone, zvučnik i druge sitnice potrebne za izradu simpatične kutijice za posebnog virtuelnog pomoćnika - Google Assistant. Nakon sastavljanja, korisnici će imati pristup Google Assistant SKD-u, kao i Google Cloud Speech API-ju.

Baš kako se i očekuje od ovakvog pomoćnika, on će znati da odgovara na sva uobičajena pitanja, ali što je bitnije, moći će da se iskoristi za dodavanje "prirodno izrečenih naredbi" za brojne uradi-sam projekte na računaru Raspberry Pi.

Voice HAT je (za sada) dostupan isključivo u štampanom izdanju časopisa The Mag Pi, ali koga zanima isključivo pisani sadržaj bez dodatka za Raspberry Pi, najsvežije izdanje 57 može da pročita ovde (format .pdf).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: