Britanac poleteo u odelu Iron Mana koje je sam napravio

Britanski izumitelj, ekstremni sportista i inženjer Ričard Brauning nedavno je poleteo kao superheroj Iron Man sa obale luke u Vankuveru u letećem odelu koje je sam napravio.

Tehnopolis

Izvor: klix.ba

Subota, 29.04.2017.

10:25

Britanac poleteo u odelu Iron Mana koje je sam napravio
Foto: WIRED UK / Youtube screenshot

Brauning uživa u pravljenju odela od različitim materijala i sa različitim mehanizmima, ali je, po sopstvenom priznanju, na početku doživeo veliki broj teških padova.

"Sve vreme sam padao, ustajao i učio nešto iz toga", rekao je.

Prvi put kada je njegov tim odlučio da ostane uz njega i nastavi da pravi odelo bilo je kada je Brauning uspeo da se zadrži šest sekundi u letu. Nakon nadogradnje odela, Brauning je uspeo da leti čitavih 55 sekundi.

Ovaj entuzijasta pre nekoliko meseci osnovao je oganizaciju “Gravity Industries”, koja za cilj ima da podizanje ideje o ljudskom letu na viši nivo razvijanjem tehnologije adekvatnih pogona.

Brauning sanja da jednog dana "poleti uz obalu neke plaže i vine se u nebo, možda uleti u helikopter i nastavi putovanje".

Iako trenutno jedva uspeva da se pridigne sa tla, veruje da će u budućnosti moći da leti više od 300 kilometara na sat, i na visinama većim od 600 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: