Smartfon HTC U stiže 16. maja

Kompanija HTC je sloganom "Squeze for the brilliant U" najavila da će predstaviti novi uređaj.

Izvor: klix.ba
Podeli

Već ranije smo čuli da će smartfon koji se razvija pod kodnim imenom Ocean verovatno biti nazvan HTC U, a navodno će imati takozvani Edge Sense - senzore ugrađene u okvir uređaja. To znači da će korisnici moći stiskanjem da upravljaju određenim funkcijama ovog smartfona.

Međutim, to nije u potpunosti novi koncept, jer je japanska kompanija NT Docomo predstavila prototip Grip UO, koji je dizajniran sa ciljem da se demonstrira upotreba kućišta s istom tehnologijom. Senzori omogućavaju pokretanje aplikacija, glasovnih pretraga, otključavanje i slično. HTC-ov uređaj će biti najbolja interpretacija te ideje.

HTC U bi trebalo da ima 5.5-inčni ekran rezolucije 2560x1440 piksela, procesor Snapdragon 835, zadnju kameru od 12 i prednju od 16 megapiksela, a koristiće operativni sistem Android Nougat 7.1.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Stiže USB 3.2 - šta to znači za nas?

Taman kada ste pomislili da ste ugrabili koji komad periferije ili gadget koji se povezuje najnovijim USB standardom 3.1, stigao je i naslednik - 3.2. Kao i obično, dolazi uz značajna poboljšanja vezana za brzinu, ali postoji i poneka caka.

Vesti nedelja 20.08. 08:20 Komentara: 11
strana 1 od 1646 idi na stranu