Instagram od sada možete da koristite i bez interneta

Ako ste ikada naglo izgubili internet signal na mobilnom telefonu, onda znate koliko to može da bude neprijatno. Dobre vesti su da vam to više neće biti veliki problem ako ste korisnik Instagram platforme na Androidu.

Izvor: zimo.dnevnik.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Korisnici koji su offline sada će moći da vide prethodno učitan sadržaj na News Feedu, profile koje su posetili i objave u Explore tabu, a takođe mogu da ostave komentare na objavama, lajkuju ih, uskladište fotografije i video sadržaj i brišu ljude s liste prijatelja (unfollow). Naravno, komentari i lajkovi neće biti vidljivi sve dok se korisnik ponovo ne poveže na internet.

Ako vam sve ovo zvuči poznato, podsetićemo vas da je WhatsApp servis, koji je takođe u vlasništvu Facebooka, nedavno dobio offline mod u kojem poruke mogu da se šalju i van mreže, a biće isporučene onda kada korisnik ponovo bude na mreži.

Instagram je odlučio da uvede ovu opciju iz razloga što većina njegovih korisnika dolazi iz zemalja u razvoju s lošijom internet vezom, kao i ograničenim protokom mobilnog interneta.

Offline podršku za Android aplikaciju Instagram je najavio na Facebook F8 konferenciji, a prema podacima iz decembra 2016, ovu društvenu mrežu koristi 600 miliona ljudi.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Reji Robo sam skenira i pakuje robu koju ste kupili

Reji Robo sam skenira robu i pakuje u kesu sve stvari koje ste kupili u prodavnici. Najnovija kasa, koju je napravio Panasonic, koristi male ID markice sa radio frekvencijom koje su pričvršćene na svaki artikl i pomoću njih sabere sve što se nalazi u korpi na kraju kupovine.

Vesti nedelja 23.04. 08:32 Komentara: 11
strana 1 od 1602 idi na stranu