Bliži se otvaranje Appleovog "svemirskog broda" od 5 milijardi $

Najveće ovogodišnje dostignuće kompanije Apple nisu novi iPhone ili iPad, već novi kampus Apple Park u Kaliforniji koji izgleda kao svemirski brod i vredi više od pet milijardi dolara.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 01.04.2017.

08:25

Bliži se otvaranje Appleovog

Apple je još u februaru najavio da će u aprilu otvoriti poslovni deo Apple Parka i početi da zapošljava radnike.

Osim poslovnog dela, u kampusu će se nalaziti i centar za posetioce sa prodavnicom i kafićem, ali datum otvaranja objekta još nije poznat, prenosi Business Insider.

"Glavna zgrada, parking, pozorište i fitnes centar su u izgradnji. Građevinski radovi na glavnoj zgradi trebalo bi da budu završeni do kraja 2017. godine, a pomoćni objekti će biti izgrađeni do 2018. godine", rekao je Metju Roberts, fotograf i pilot drona koji već godinama pravi video snimke Apple Parka.

Kampus Apple Park zamislio je preminuli direktor Applea Stiv Džobs. Upravo po Džobsu će biti nazvana staklena dvorana s više od hiljadu sedišta, koja se nalazi na vrhu brežuljka u okviru kampusa. Najvažniji deo Apple Parka biće prstenasta glavna zgrada sa velikim zaobljenim staklenim panelima, za koje u Appleu kažu da su među najvećim na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: